Program Luni - Vineri 09:00 - 17:00 // Sâmbătă 09:00 - 13:00

Telefon 022-46-37-28

Anunț Conferința a II-a națională în sănătatea adolescenților. „Sporirea rezilienței – dezvoltarea sănătoasă în condiții de risc”

….

……

 

i conferintaii conferinta

 

 

                                                      ENG    RUS       

Asociația ”Sănătate pentru Tineri” și Centrul Național de Resurse în Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor Neovita,  în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițeanu” cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, OMS, UNICEF ȘI UNFPA vă invită să luaţi parte la a doua Conferința națională în sănătatea adolescenților (cu participare internațională) din Republica Moldova, care se va desfășura la 03 – 04 noiembrie 2016  în Chișinău. ordin-nr-828-din-26-10-16-conferinta-nationala

ATENTIE data limita de expediere a formularului completat se prelungeste pana la 25 septembrie  2016.

Ordinul

Adolescența este o perioada atît de dezvoltare intensă, cît și de explorare și experimentare, care sporește vulnerabilitatea tinerilor  pentru diferite riscuri de sănătate.  Crearea unui mediu suportiv în familie, comunitate, societate în general, ar putea contribuie esențial la sporirea relizienței adolescenților față de factorii de risc pentru sănătate și dezvoltarea lor. Conferința dată va pune accesul pe promovarea intervenților care  sporesc capacitățile de reliziență a adoelscenilor.

Obiectivele conferinței:

 • Prezentarea modelelor de lucru din experiența națională și international în oferirea serviciilor de sănătate calitive pentru adolescenți. Promovarea serviciilor existente în dezvoltarea și sănătatea adolescenților
 • Sporirea accesului specialiștilor la informații și cercetări în domeniul sănătații și dezvoltării adolescenților, factorilor de risc și protecție.
 • Facilitarea participării adoelscenților  în promovarea sănătății.
 • Schimb de experiență în practicile eficiente de lucru cu adolescenții extrem de vulnerabili și în stare de risc

 Programul conferinței este divizat pentru 2 zile de lucru și conține  sesiuni plenare, simpozioane și secțiuni tematice pe diferite aspecte ale dezvoltării și sănătății adolescenților.

 Temele abordate în cadrul conferinței:

 1. Organizarea și funcționarea durabilă a serviciilor de sănătate calitive pentru adolescenți.
 2. Sănătatea generală a adolescenților. Bolile cronice și stările tranzitorii la adolescenți. Dereglări de nutriție.
 3. Sănătatea sexual-reprodictivă a adolescenților.
 4. Sănătatea mintală a adolescenților. Violența și suicidul la adolescenți. Adicțiile la adolescenți.
 5. Diferențele gender în comportamentele de sănătate ale adolescenților.
 6. Adolescenții în stare de vulnerabilitate și de risc. Intervenții de sporire a relizienței și asigurarea dezvoltării sănătoase în condiții de risc.
 7. Participarea adoelscenților în promovarea sănătății. Rolul voluntariatului. Forumul adolescenților voluntari
 8. Educația comprehensivă pentru sănătate. Promovarea factorilor protectori și de sporire a relizientei la adolescenți.

La conferinţă sunt invitaţi să participe profesionişti din cadrul serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor, a mediului academic, reprezentanții organizațiilor și instituțiilor care activează în domeniu promovării și asistenței sănătății și dezvoltării adolescenților (instituții de învățământ, oficii de probațiune, serviciile de asistență sociale, ONG-le din domeniu etc.)

Conferința va avea loc în incinta Institutului Muncii (or. Chișinău, str. Zimbrului10)

Limbi de lucru: Română,  Rusă,  cu traducere Engleză

Doritorii de a participa la conferinţa sunt rugaţi să completeze formularul de aplicare şi să-l expedieze la numărul de fax: 022 40 66 32 sau la adresa de email info@neovita.md, csptneovita@gmail.com

Formularul de aplicare poate fi accesat pe pagina web www.sspt.md, www.neovita.md

Data limită de expediere a formularului completat este 25 septembrie  2016.

Înregistrarea pentru conferinţă este deschisă, iar participarea în cadrul acesteia este gratuită.

Persoane de contact :   Natalia Gandrabur,  Tatiana Mardari CSPT Neovita( telefon: 022 40 66 32, 022 46 37 28, email: info@neovita.md, csptneovita@gmail.com)

MATERIALE: formular-de-aplicare_final

Buclet AST_MD_001 Buclet AST_MD_002